hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csíkos krémes egyszerűen

75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Három lapot sütünk, 1 db mákosat, 1 db kakaósat, 1 db diósat. A tésztához 1 db tojást 5 ek cukorral alaposan kikeverünk. Majd hozzákeverjük az 1,5 dl tejfölt, az 5 ek lisztet, valamint az 1 mk szódabikarbónát. 
  2. A csomómentesre kevert tésztába keverjük a kakaós laphoz a kakaóport, a mákos laphoz a mákot, a diós laphoz pedig a diót. A lapokat egyenként megsütjük, 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt 25 x 35 cm-es tepsiben. A sütési idő nagyjából 10 perc, de ez sütőfüggő.
  3. Közben elkészítjük a krémet: felforraljuk a tejet és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a búzadarát. Addig főzzük, amíg sűrű lesz. A vajat, a cukorral kihabosítjuk és a kihűtött tejbegrízhez keverjük, a vaníliás cukorral ízesítjük.
  4. A sütemény összeállítása következik: a mákos lap kerül alulra, megkenjük a krémmel, rátesszük a kakaós lapot, ezt is megkenjük a krémmel. A diós lap kerül felülre, megkenjük a maradék krémmel és ízlés szerint díszítjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss