hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei mézes-krémes

120 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1.  A cukrot, a mézet, a tejet, a tojást és a zsírt gőz fölött, habverővel folyamatos keverés mellett krémszerűre főzzük. 
  2.  A lisztet, a sót és a szódabikarbónát összekeverjük, majd még melegen hozzáadjuk a krémet. Alaposan összedolgozzuk. Nagyon ragadós tésztát kapunk.(Ha puha a tészta, adjunk még hozzá lisztet. Ha kicsit keményebb, tejjel lazítsuk.) 4 egyenlő részre vágjuk.
  3. Szép vékonyra nyújtjuk. Tepsi hátulján előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15 perc alatt szép barnára sütjük.
  4. A krémhez a tejből, a grízből és a vaníliás cukorból tejbegrízt főzünk. Hagyjuk kihűlni. A 10 dkg vajat a 8 dkg cukorral és a citrom levével habosra keverjük (kézi mixerrel). Végül hozzáadjuk a tejbegrízt és jól elkeverjük.
  5. Egy tésztalapot a tepsibe helyezünk, megkenjük lekvárral, majd a grízzel és egy újabb tésztalapot rakunk rá. Ezt megismételjük még kétszer. A tetejére a legszebb lapot tegyük.
  6. A cukrot a kakaóporral összekeverjük, hozzáadjuk az 1 evőkanál étolajat és a vizet. Addig melegítjük, míg a cukor el nem olvad. Ekkor hozzákeverjük a margarint.
  7. Addig keverjük, amíg a margarin el nem olvad. Hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, de még nem kemény, megkenjük vele a tészta tetejét. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss