Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia mézes krémes

1 5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tészta alapanyagait - a liszt kivételével - gőz felett habosra keverjük, majd belegyúrunk 30 dkg lisztet. Két lapot sütünk belőle.

A krémhez 1 liter tejben megfőzzük a 2 csomag vaníliás pudingport 1 csomag vaníliás cukorral, 2 evőkanál liszttel, 3 tojássárgával, majd még melegen belekeverjük 3 tojás keményre vert habját. Ha kihűlt, összekeverem 10 dkg vaj és 15 dkg porcukor keverékével.

A habhoz a tejszínt 1csomag vaníliás cukorral és 1 csomag habfixálóval keményre verjük.

A krémet és a habot a két lap közé töltjük, majd bevonjuk az olajjal gőz felett megolvasztott tortabevonóval.

Ezek is érdekelhetnek

Friss