hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia mézes krémes

1 5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • A habhoz:
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • A mázhoz:
  • 10 dkg tortabevonó csokoláfé
  • 6 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta alapanyagait - a liszt kivételével - gőz felett habosra keverjük, majd belegyúrunk 30 dkg lisztet. Két lapot sütünk belőle.

A krémhez 1 liter tejben megfőzzük a 2 csomag vaníliás pudingport 1 csomag vaníliás cukorral, 2 evőkanál liszttel, 3 tojássárgával, majd még melegen belekeverjük 3 tojás keményre vert habját. Ha kihűlt, összekeverem 10 dkg vaj és 15 dkg porcukor keverékével.

A habhoz a tejszínt 1csomag vaníliás cukorral és 1 csomag habfixálóval keményre verjük.

A krémet és a habot a két lap közé töltjük, majd bevonjuk az olajjal gőz felett megolvasztott tortabevonóval.

Ezek is érdekelhetnek