Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött mézes krémes egyszerűen

> 90 perc
rafinált
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint, a tejet, a mézet, és a cukrot vízgőz felett felolvadásig, jó habosra keverjük (lehet kézimiexerrel). Gőzről levéve hozzádolgozzuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, és a tojásokat és könnyen nyújtható tésztává dolgozzuk. Szükség esetén tehetünk még hozzá egy kis tejet.
  2. A tésztát 3 cipóra osztjuk, tepsi nagyságúra kinyújtjuk és a tepsi hátoldalát vajjal kenve, a tészta lapokat 180 fokon világosra sütjük egyenként.
  3. Ugyanakkora tepsiben megsütjük a piskótát. A tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük és fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is és 180 fokon megsütjük a piskótát.
  4. A krémhez a búzadarát a tejjel és a cukrokkal felfőzzük, majd kihűtjük és habosra keverjük a margarinnal.
  5. Az egyik mézes lapot megkenjük baracklekvárral, ráhelyezünk egy újabb mézes lapot, amit megkenünk a krémmel, majd beborítjuk a piskótalapptal. A piskótalapot megkenjük krémmmel, végül rátesszük a harmadik mézes lapot. Amikor összeállítottuk, egy nagy nehezéket teszünk a süteményre, 3-4 órát lenyomatjuk.
  6. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk vele. Összesen 24 órát állni hagyjuk, hogy szépen bepuhuljon és szépen szeletelhető lesz. 

A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>>

MÉZES-KRÉMES DIÓSAN >>>

13 MÉZES DESSZERT, AMI NÉLKÜL NEM ÜNNEP AZ ÜNNEP >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss