Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Creme caramel

MME MME
5/5
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 liter tej
  • 6 tojás
  • 3 tojássárga
  • 20 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • A karamellhez:
  • 15 dkg cukor
  • 4 evőkanál víz

Elkészítés

Elkészítés: A karamellhez a cukrot felolvasztjuk a vízzel, és szép lassan karamellizáljuk. Kis szufléformákba vagy egyenes falú csészékbe öntjük. Gyorsan végezzük, hogy ne dermedjen meg.

A tejet a cukorral és a félbevágott vaníliarúddal felforraljuk. Az egész tojásokat a sárgákkal habverővel kicsit elkeverjük, folyamatos keverés mellett a tejet hozzáöntjük, lehúzzuk a tűzről, és pár percig hagyjuk hűlni.

A kihűlt karamellre öntjük, a formákat magasabb falú tepsibe állítjuk, a formák feléig felöntjük vízzel. Légmentesen kétszer letakarjuk alufóliával, és 150 fokos sütőben 40-50 percig pároljuk-gőzöljük.

Hagyjuk kihűlni, és 2-3 órát hűtőben pihentetjük. Tálaláskor forró vízbe állítjuk a formákat 1 percre, majd a formákból tányérra borítjuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója. A recepthez kapcsolódó további fotókat, tippeket és trükköket a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss