Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávés creme brulée

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kávés creme brulée elkészítéséhez még előző nap a sütőt előmelegítjük 140 fokra. (A légkeverést ne kapcsoljuk be!) A szemes kávét durvára daráljuk, a hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A tejszínt és a tejet felfőzzük a vaníliarúddal és a kikapart velővel, valamint egy csipet fahéjjal és a darált kávéval együtt, majd levesszük a tűzről, és félretesszük 30 percre.
  2. Közben a tojássárgájákat kikeverjük a 7,5 dkg cukorral. A kávés tejszínt sűrű szitán átszűrjük, hozzákeverjük a kissé lehűlt presszókávét, és 6 db tűzálló csészébe vagy 10 cm-es felfújtformába töltjük. A formákat mély tepsibe állítjuk, az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a formák magasságának 2/3-áig érjen. A krémet kb. 80 percig gőzölve sütjük, végül a sütőből kivéve kihűtjük, és éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a kávés creme brulée fogyasztás előtt minden adagot egyenletesen megszórunk a barna cukorral, és karamellizáló pisztollyal ráégetjük a megszilárdult hideg krémre. Azonnal tálaljuk. 

    Ajánljuk még:

    Így lesz tökéletes a creme brulee >>> 

    Kávés finomságok >>> 

    Mennyei pohárdesszertek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss