Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás omlett

MME MME
3.3/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg gyulai kolbász
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 nagy burgonya
  • 15 dkg brokkoli
  • 1 evőkanál olaj
  • 6 tojás
  • A díszítéshez:
  • 4 szál petrezselyem

Elkészítés

Előkészítés: A kolbászt karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és egészen apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A brokkolit megmossuk, apró rózsáira szedjük. A petrezselymet megmossuk, leveleit lecsipkedjük, félretesszük a díszítéshez.
Elkészítés: Mélyebb teflon serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a kolbászkarikákat megpirítjuk benne, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a burgonyát és a brokkolit, sűrűn kevergetve kb. 5 percig sütjük. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, a pirított alapanyagokra öntjük. Lefedjük, és nagy tűzön sütjük. Amikor a teteje keményedni kezd, és a rántotta nem ragad a serpenyő széléhez, konyhai falapát segítségével megfordítjuk, hogy a másik oldala is megpiruljon. Petrezselyemlevelekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk. Savanyúságot kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 391 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek