Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Beperelték a Burger Kinget a megtévesztő reklámok miatt

default user icon
MME
Páros lábbal szállt bele egy ügyvéd a világ egyik legnagyobb gyorsétteremláncába, mivel úgy gondolja, hogy a Burger King hirdetéseiben sokkal nagyobbnak tűnnek az ételek, mint amilyenek a valóságban.

Csoportos keresetet nyújtott be egy floridai ügyvéd a Burger King ellen, mivel úgy gondolják, hogy az megtévesztő magatartást folytat a reklámokban, és burgereit ott jóval nagyobbnak tünteti fel, mint amilyenek valójában, ezzel pedig félrevezeti a vásárlókat. Az Anthony Russo által képviselt felperesek ezt pontosan ki is fejtik. Az étteremlánc reklámfotóin és videóin szereplő Whopper legalább 35 százalékkal nagyobb, a hús mennyisége pedig kétszer annyi, mint a valóságban.

- Ha egy autót szeretnénk eladni, amit interneten hirdetünk, akkor nem tévesztjük meg a vásárlót azzal, hogy a csatolt képeken Photoshoppal javítjuk ki a sérüléseket – hozta fel példaként az eset kapcsán Anthony Russo, floridai ügyvéd, aki hozzáteszi, hogy ezzel a kereslet is megnő, ám félrevezető is egyben. A brit reklámhatóság egyébként 12 évvel ezelőtt egyszer már bidézte a Burger Kinget hasonló okokból, ezért Russo most kártérítést követel, továbbá azt is szeretné elérni, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss