Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Snickers-sztori: csokival állítottak emléket a család szeretett lovának

default user icon
MME
Minden nagyobb brand névadása mögött egy érdekes sztori húzódik. Így van ez a közkedvelt csokoládé, a Snickers esetében is, amit Frank Mars és a felesége, Ethel fejlesztett ki, majd vezettek be a piacra 1930-ban.

A mai napig családi tulajdonban álló Mars-gyár egyik zászlóshajója a Snickers, hiszen ennek a csokinak köszönheti a vállalatóriás azt a sikert, amit eddig elért. Utánajártunk, hogy honnan jött ez az egyébként furcsának ható név, ami magyarra fordítva csak annyit jelent, hogy „nyihogó/kacagó”.

Nos, a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk. Frank és Ethel akkoriban imádták az amerikai Tennessee államot, így vásároltak is ott egy farmot, ahol lótenyésztésbe fogtak. Ethel kedvenc versenylova viselte először a Snickers nevet, aki sajnos korai halált halt. A paripa tragédiája és a csoki megalkotása azonban szinte egy időre tehető, így úgy döntött a házaspár, hogy a hátas emlékére Snickersnek nevezik el az édességet is - írja a New York Post.

Érdekesség, hogy eleinte Európában nem így ismerték a mogyorós finomságot, hanem Marathon néven értékesítették. Akkoriban úgy gondolták, hogy így meg tudják célozni a sportolókat is, akinek már egy szelet elfogyasztása is hosszan tartó energiát biztosíthat. Nem meglepő, hogy ez az elképzelés hamar elbukott, hiszen az atléták inkább a kevésbé cukros élelmiszereket részesítik előnyben. Így 1990-től újra a régi nevén értékesítették világszerte még annak ellenére is, hogy nagyon hasonlított a Kickers ruházati márka nevére. A csokoládé egyébként a 2010-es években vált különösen népszerűvé.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss