Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ne dobd el a banánhéjat, mert erre is használhatod!

Miután megesszük a banánt, automatikusan a kukában landol a héja, pedig van egy olyan kedvező hatása, amit neked is érdemes kipróbálni.

A banánhéja ugyanis természetes fogfehérítő tulajdonsággal bír, ami elsősorban szalicilsav tartalmának köszönhető. Ez a vegyület segít eltávolítani a fogainkról a lepedéket, ennek hatására sokkal fehérebb lesz a fogsorunk.

Mit kell pontosan tenned a természetes fogfehérítéshez?

Először is válassz egy érett banánt, ez hatékonyabb, mint az éretlen változat. Ezután távolítsd el a gyümölcs héját, aminek a belsejével dörzsöld át jól a fogaidat – ehhez a művelethez legalább 2 percre lesz szükséged. Ha az összes fogadon átmentél, akkor öblítsd ki alaposan a szádat – írja a sportskeeda.com. 

Bár a módszer olcsó és kíméletes, hiszen a banán belseje nem tartalmaz olyan vegyi anyagokat, amelyek károsíthatják a fogakat vagy a fogínyt, mégsem okoz olyan látványos eredményt, mint a fogorvosok fogfehérítő technikái. De azért egy próbát mindenképpen megér.

Mire használhatod még a banánhéjat?

Ha a banánhéj belső oldalával finoman átdörzsölöd a szobanövények leveleit, akkor azok nemcsak szép fényesek lesznek, hanem még plusz tápanyaghoz is juttatod őket. A héjban található kálium ugyanis nagyon jót tesz a cserepes növényednek.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss