Ne vegyél többet bolti leveskockát! Mutatjuk, hogyan készítsd el házilag
MME
Otthon is elkészíthetjük a vasárnapi húsleves aranysárga színét adó kis kockákat, így garantáltan nem kerül bele semmilyen mesterséges összetevő.
A leveskockákban koncentráltan találhatók meg a zöldségek és fűszerek zamata, ami sokat ad az ételek ízéhez. De a természetes összetevők mellett számos mesterséges anyagot is tartalmaznak, amit viszont nem biztos, hogy jó bevinni a szervezetünkbe. A házilag készített kockákba még tartósítószer sem kell, mégis hónapokig eláll.
Így készíts leveskockát otthon
A házi leveskockákhoz az alábbiakra lesz szükség:
olívaolaj
vöröshagyma
póréhagyma
fokhagyma
szárzeller és/vagy petrezselyemgyökér
sárgarépa
paprika
só
Az elkészítése pedig roppant egyszerű:
A zöldségeket apróra daraboljuk, és puhára pároljuk egy kevés olívaolajon.
Ezután az egészet összeturmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük.
A keveréket tetszőleges formába adagoljuk, és betesszük a mélyhűtőbe, amíg megdermed.
Ezután kivesszük, és egyesével becsomagoljuk a kockákat, amiket így akár fél évig is tárolhatunk a fagyasztóban.
Ugyanezzel a módszerrel egyébként a zöldségek héjából is készülhet a leveskocka, így ráadásul hulladékmentes lesz a főzés.