Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ne vegyél többet bolti leveskockát! Mutatjuk, hogyan készítsd el házilag

default user icon
MME
Otthon is elkészíthetjük a vasárnapi húsleves aranysárga színét adó kis kockákat, így garantáltan nem kerül bele semmilyen mesterséges összetevő.

A leveskockákban koncentráltan találhatók meg a zöldségek és fűszerek zamata, ami sokat ad az ételek ízéhez. De a természetes összetevők mellett számos mesterséges anyagot is tartalmaznak, amit viszont nem biztos, hogy jó bevinni a szervezetünkbe. A házilag készített kockákba még tartósítószer sem kell, mégis hónapokig eláll.

 

Így készíts leveskockát otthon

A házi leveskockákhoz az alábbiakra lesz szükség:

  • olívaolaj
  • vöröshagyma
  • póréhagyma
  • fokhagyma
  • szárzeller és/vagy petrezselyemgyökér
  • sárgarépa
  • paprika

Az elkészítése pedig roppant egyszerű:

  1. A zöldségeket apróra daraboljuk, és puhára pároljuk egy kevés olívaolajon.
  2. Ezután az egészet összeturmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük.
  3. A keveréket tetszőleges formába adagoljuk, és betesszük a mélyhűtőbe, amíg megdermed.
  4. Ezután kivesszük, és egyesével becsomagoljuk a kockákat, amiket így akár fél évig is tárolhatunk a fagyasztóban.

Ugyanezzel a módszerrel egyébként a zöldségek héjából is készülhet a leveskocka, így ráadásul hulladékmentes lesz a főzés. 

(Borítókép: Shutterstock)

 Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss