Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha így tárolod a gyümölcsöket, hetekig is friss maradhat

default user icon
MME
Biztos neked is okozott már bosszúságot, hogy miután megvetted a friss gyümölcsöt a boltban vagy a piacon, az bizony néhány nap elteltével megbarnult, rosszabb esetben megpenészedett és idő előtt a kukában végezte. Most viszont nagyon úgy fest, hogy egy élelmiszerkutató megoldást talált erre a problémára.

Brianna Khayyat élelmiszerkutató a napokban osztotta meg közösségi oldalán azt a praktikát, aminek alkalmazásával hosszabb ideig maradnak frissek a gyümölcsök – írja a Tafelspicc.

A szakember azt tanácsolja, hogy a gyümölcsöket, azok közül is leginkább az epret, rakjuk egy zárható befőttes üvegbe, hiszen így lelassul a baktériumok terjedése, ennek köszönhetően pedig akár két hétig is friss maradhat arról nem beszélve, hogy ezzel nagy mértékben csökkenhet a pazarlás is háztartásunkban.

Brianna hozzátette, hogy ha bogyós gyümölcsökről van szó, akkor arra figyelj, hogy mielőtt az üvegbe pakolod őket, öblítsük le, aztán hagyd, hogy teljesen megszáradjanak. A poszt alatt található kommentek között többen is azt írták, hogy valóban működik a trükk, ennek köszönhetően pedig sokkal tovább ehető maradt a gyümölcs. – Az eper 2 hétnél is tovább maradt friss, az áfonya pedig egy egész hónapig - írta a szekértő bejegyzése alatt az egyik lelkes követője.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss