Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel az egyszerű trükkel gyorsan újra szemcsés lesz a kőkemény barna cukor

default user icon
MME
Nincs annál bosszantóbb, mint azzal szembesülni, hogy a barna cukor kőkeménnyé dermedt a zacskóban. Egy pofonegyszerű módszerrel újra omlóssá válik és könnyen tudsz vele dolgozni.

Biztosan veled is előfordult már, hogy amikor több hét után elővetted a barna cukrot, észrevetted, hogy az egykor puha, aranyló szemcsék kemény téglává keményedtek. Ez az állagváltozás ugyan a minőségén nem változtat, de sütéskor bizony okozhat kellemetlenségeket. Máris eláruljuk, hogyan tudod orvosolni a problémát!

A barna cukor felnyitás után megkeményedik, mert azonnal elveszíti a nedvességtartalmát. A levegő ugyanis kiszárítja a kristályokat és a cukorban lévő melaszt, amitől a cukor kemény tömbbé vagy tömbökké áll össze. A megoldás tehát: visszaadni némi nedvességet a cukornak!

A módszer nagyon egyszerű: fogj egy papírtörlőd, nedvesítsd be és tedd a cukor zacskójába vagy dobozába úgy, hogy közvetlenül ne érintkezzen a cukorral. (Tegyél a vizes papírtörlő alá egy darab alufóliát.) Néhány óra alatt a cukor ismét pergő lesz. Ugyanezt a hatást éred el, ha egy darab narancshéjat vagy almahéjat teszel a cukortartóba.

Ha nincs időd, a mikrohullámú sütő is segíthet: tedd a megkeményedett cukrot egy tálkába, a tetejét takard be nedves papírtörlővel, és 20 másodpercre tett a sütőbe.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 



Ezek is érdekelhetnek

Friss