Biztosan veled is előfordult már, hogy amikor több hét után elővetted a barna cukrot, észrevetted, hogy az egykor puha, aranyló szemcsék kemény téglává keményedtek. Ez az állagváltozás ugyan a minőségén nem változtat, de sütéskor bizony okozhat kellemetlenségeket. Máris eláruljuk, hogyan tudod orvosolni a problémát!
A barna cukor felnyitás után megkeményedik, mert azonnal elveszíti a nedvességtartalmát. A levegő ugyanis kiszárítja a kristályokat és a cukorban lévő melaszt, amitől a cukor kemény tömbbé vagy tömbökké áll össze. A megoldás tehát: visszaadni némi nedvességet a cukornak!
A módszer nagyon egyszerű: fogj egy papírtörlőd, nedvesítsd be és tedd a cukor zacskójába vagy dobozába úgy, hogy közvetlenül ne érintkezzen a cukorral. (Tegyél a vizes papírtörlő alá egy darab alufóliát.) Néhány óra alatt a cukor ismét pergő lesz. Ugyanezt a hatást éred el, ha egy darab narancshéjat vagy almahéjat teszel a cukortartóba.
Ha nincs időd, a mikrohullámú sütő is segíthet: tedd a megkeményedett cukrot egy tálkába, a tetejét takard be nedves papírtörlővel, és 20 másodpercre tett a sütőbe.
(Borítókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
- EZZEL AZ EGYSZERŰ TRÜKKEL PILLANATOK ALATT MEGPUHUL A VAJ – FOTÓ!>>>
- EZZEL AZ EGYSZERŰ TRÜKKEL TÖKÉLETES LESZ A SALÁTÁD - MUTATJUK, HOGYAN CSINÁLD!>>>
- EZZEL A POFONEGYSZERŰ TRÜKKEL MEGMENTHETŐ A TÚLFŐTT TÉSZTA>>>