Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eddig tuti, hogy rosszul pucoltad a kivit – íme a világmegváltó praktika

default user icon
MME
Kivit már biztosan pucoltatok ti is. Ám ha úgy gondoljátok, hogy a megfelelő, pontosabban a legegyszerűbb technikát alkalmazzátok, akkor több mint valószínű, hogy most tudunk mutatunk egy sokkal jobbat.

A kivit számtalan módon megpucolhatjuk. Nekiláthatunk egy klasszikus hámozóval, késsel, esetleg egy kanállal is, ám ezekkel az eszközökkel könnyen elfaraghatjuk a gyümölcs javát, ha nincs meg a megfelelő kézügyességünk hozzá.

Azonban jó leszögezni, hogy a kivit nem kell minden áron megpucolni annak elfogyasztása előtt. Bőven elegendő, ha egy tiszta, erősebb mosogatószivaccsal ledörzsöljük a szőröket a barnás héjáról, és már ehetjük is.

Ennek a technikának egyik nem elhanyagolandó előnye, hogy a kivi pucolása így sokkal kevesebb időt fog igénybe venni, nem faragjuk el a gyümölcs értékes húsát arról nem beszélve, hogy így a héjában rejlő rostoktól, vitaminokkal és antioxidánsoktól sem fosztjuk meg szervezetünket.

Egyébként nem ez az egyetlen praktikus módja a kivi pucolásának. Az alábbi videóból, ami Bridgets Healthy Kitchen csatornáján került közkincsre, számtalan megoldás közül válogathatunk. Az, hogy melyiket alkalmazzátok, az már csak rajtatok múlik, hiszen az összes opció működik. A mosogatószivacsos megoldásnál azonban nincs jobb, hiszen a kivi héja háromszor több antioxidánst tartalmaz, mint a gyümölcs húsa.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss