Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Martha Stewart megmutatta, hogyan kell elmosni az öntöttvas serpenyőt – videó!

default user icon
MME
A legendás amerikai üzletasszony, aki jó háziasszonyként minden, az otthonunk körüli feladat elvégzéshez tud egy szuper tanácsot adni, megmutatta, hogyan óvhatjuk meg a mosogatót a nehéz, öntöttvas serpenyő mosogatása közben. Íme az egyszerű, de nagyon hatékony módszer!

Az öntöttvas edények tisztítása nem egyszerű, hiszen a kényesebb mosogatókat könnyen megsérthetjük, miközben megpróbáljuk eltávolítani a sütés-főzés során leragadt szennyeződéseket. Az apró mikrokarcolások pedig idővel komoly károkat okozhatnak, ráadásul nem szép látványt nyújtanak. 

Martha egyszerű megoldást talált a problémára: nem kell hozzá más, csak egy konyharuha vagy törölköző. Tegyük a ruhát a mosogató aljára (ha szükséges, az oldalát is borítsuk be), és máris beletehetjük az edényt. Ezzel az egyszerű módszerrel nemcsak a mosogatót védjük, hanem megakadályozhatjuk azt is, hogy a serpenyő csúszkáljon.

Martha Stewart azt javasolja, hogy bátran használjunk mosogatószert az öntöttvas serpenyő tisztításához, nem fogja tönkretenni a felületét. Így miután tiszta az edény, nincs más dolgunk, mint szárazra törölni és kevés növényi zsiradékkal kikenni, és már mehet is a helyére!

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss