Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös-fokhagymás omlós karaj

MME MME
160 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A sertéskarajt lehártyázzuk, majd hosszanti irányban, a tetejétől számítva 1.5 cm vastagon elkezdjük bevágni. Forgatjuk, aztán a 1,5 cm vastagot tartva apránként bevagdossuk, míg végül egy nagy, kiterített téglalapot kapunk belőle.
  2. A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  3. A töltelékhez a kaliforniai paprikát, a vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd egy kevés sertészsíron megpároljuk. Mindeközben a zsemlét beáztatjuk, aztán alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. Ha ezzel elkészültünk, a tojással, a darált sertéshússal és a sertészsíron megpárolt hagymával és paprikával alaposan összekeverjük egy tálban. 
  4. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a kiterített karajon, majd hosszanti irányban felhengergetjük. Ha ezzel elkészütünk, az egészet bacon szeletekkel szorosan becsavarjuk. 
  5. Egy tepsibe, vagy agyagedénybe tesszük a hústekercset, ráöntjük a sort, majd 160 fokos sütőben letakarva, másfél órát sütjük.
  6. A körethez a zöldségeket tisztítás után nagy darabokra vágjuk, aztán olívaolajjal, sóval, borssal, kakukkfűvel és a fekete olívabogyóval összekeverjük.
  7. A másfél órás sütés után a húsnak levesszük a fedőjét, köré szórjuk a zöldségeket, rápakoljuk a rozmaringot is, aztán 200 fokon további fél órán át sütjük.

Nézd meg videón is, hogyan készül a baconös-fokhagymás omlós karaj:

Ezek is érdekelhetnek