Az újkáposztás burgonyakörethez meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk a burgonyát, majd sós vízben puhára főzzük. Közben a tisztított és vékony szeletekre vágott káposztát, a kétféle hagymát aprítsuk vékony csíkokra.
Serpenyőben langyosítsuk fel az olaj és vaj keverékét, melyen alacsony hőfokon megpároljuk a káposztát és a hagymát.
Sózzuk, borsozzuk, amennyiben szükséges a pároláshoz kevés vizet öntünk alá. Összekeverjük a tört burgonyával.
A rakott karajt felszeleteljük, és a burgonyás-káposztás körettel tálaljuk.
Tálalhatjuk a burgonyapürét káposzta ágyon is. A káposztát, mazsolával is készíthetjük, ekkor nem borsozzuk. Továbbá pirított-grillcsirke körete is lehet, töltött gyöngytyúkkal is finom. - buksz39