Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös karaj római tálban

MME MME
210 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A tejfölös karaj elkészítéséhez a hússzeletek elfelezzük, így kapunk 20 kisebb darabot. A lisztben átforgatjuk, majd egy kevés tiszta zsírban hirtelen átsütjük és félrerakjuk.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk, elfelezzük és kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat pedig negyedeljük.
  3. A római tál aljára rakunk egy sor hússzeletet, fűszerezzük sóval és borssak, ráhelyezzük a répa, a hagyma és a paradicsom felét.
  4. A tejfölt elkeverjük a mustárral, és ráborítjuk az eddig elhelyezett alapanyagokra. Ezután következik egy sor hús, bazsalikom, répa, hagyma, paradicsom. Majd a maradék mustáros tejföllel beborítjuk, rárakjuk a római tál tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Kb. 2 óra múlva levesszük a fedelét, villával ellenőrizzük, hogy átpuhult-e minden, majd rászórjuk a sajtot a tetejére, és pirítjuk még 20 percet. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és rárakjuk a tetejét. Várunk vele 30-40 percet. Addig elkészítjük a köretet. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss