Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karajszelet bakonyi módra

140 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A bakonyi sertésszelet elkészítéséhez a gombát megpucoljuk és feldaraboljuk. A húst egy nagyon kicsit kiklopfoljuk, inkább csak "lapogatjuk", sózzuk borsozzuk.
  2. A zsírt egy lábosban felforrósítjuk és a hússzeletek mindkét oldalát 2-3 percig sütjük rajta, majd tányérra szedjük.
  3. A visszamaradt pecsenyezsírba tesszük a kockára vágott hagymát, világosra pirítjuk, rátesszük a gombát, megsózzuk, kicsit átforgatjuk és megszórjuk pirospaprikával.
  4. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, paprikát és erős paprikát, majd visszatesszük a hússzeleteket is. Egy kevés vizet öntünk alá, lefedjük és mindig pótolva a vizet, puhára pároljuk a húst.
  5. A tejfölt elkeverjük a liszttel, felengedjük egy kevés vízzel, majd húshoz adjuk, és jól összeforraljuk.
  6. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, és a bakonyi karajjal tálaljuk.


Ezek is érdekelhetnek

Friss