Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Anyák napi dupla menüsor ebédre, május első vasárnapjára

default user icon
MME
Ha májusról van szó, akkor a munka ünnepe és a májusfaállítás után azonnal az anyák napja jut az eszünkbe, utóbbi pedig épp esedékes. Ezért legyen ez a hétvége különleges a vasárnapi ebéd tekintetében, hiszen megérdemli minden édesanya. Váltsátok le őket a konyhában, és készítsétek el ti a hétvégi menüt, az asztalt pedig díszítsétek egy csokor orgonával. Ennyi jár nekik!

Azt mindenki tudja, hogy május első vasárnapja az édesanyákról és az anyaságról szól. Arról viszont kevesen hallottak, hogy az ünnep már az ókori Görögországban is jelen volt, a XIX. század második felében pedig az amerikaiak is ismerték mint a béke napját. Ilyenkor tiszteletükről és támogatásukról biztosították az anyukákat, akik a polgárháború folyamán vesztették el fiaikat, férjüket. Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva, 1928-ban pedig már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az anyák napját. Magyarországra az ünnep ötletét Petri Pálné államtitkár-feleség hozta Amerikából, és a legelső anyák napi ünnepséget 1925. március 8-án a MÁV gépgyár foglalkoztatójában tartották a munkások gyermekeinek.

Na, de legyen elég a történelmi gyorstalpalóból, és inkább főzzünk valami finomat anyák napja alkalmából. A legtöbb háztartásban az év 365 napján az édesanyák készítik a legfinomabb húslevest, a legjobb rántott húst, és abban is biztosak vagyunk, hogy senki nem tud olyan sütit sütni, mint anya. Szóval legyen ez a hétvége kicsit más, és most mi, „gyerekek”, férjek főzzünk valami finomat. Ehhez hoztunk is segítséget egy szuper dupla menüsor formájában. Bármelyikre is esik a választásotok, tuti nyerő lesz. Isten éltesse az anyákat, és természetesen főzzetek továbbra is a Mindmegettével! 

„A" menü

BABGULYÁS HÁZI CSIPETKÉVEL KÍMÉLŐBBEN >>> 

 

DUBARRY-SZELET >>> 

 

ZSERBÓGOLYÓ >>> 

 

„B" menü

MEDVEHAGYMA-KRÉMLEVES FENYŐMAGGAL >>> 

 

CACCIATORE CSIRKE, AZ OLASZ CSIRKEPÖRKÖLT >>> 

 

KLASSZIKUS PALACSINTA SÁRGABARACKLEKVÁRRAL >>> 

 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek