Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem hiszed el: ezzel az egyszerű módszerrel tudod megfordítani a tükörtojást!

default user icon
MME
Ha te is azok közé tartozol, akik nem szeretik a lágyan folyó tükörtojást, akkor mindkét oldalát megsütöd. De vajon sikerül a megfordítás egy laza csuklómozdulattal, vagy hosszú percekig ügyetlenkedsz, és végül drámai lesz a végeredmény? Ha eleged van a szétfolyt tojásokból és a félresikerült tükörtojás miatti frusztrációból, akkor mutatjuk a tökéletes módszert!

A tökéletes tojás elkészítése egyszerűnek tűnhet: miután a fehérje már majdnem kész, egy spatulával óvatosan alányúlunk, és lazán megfordítjuk, hogy a másik oldalát is megsüssük kicsit – ez az elmélet. A gyakorlatban ez többnyire úgy néz ki, hogy a tojás szétesik, és a sárgája szétfröccsen…

A pusztítás a múlté, itt a megoldás! Nem kell hozzá más, csak egy fedő, aminek a belsejébe átcsúsztatjuk a tojást, majd visszafordítjuk a serpenyőre, ahogy ez a TikTok-videóban is látható:



Ahogy a videó is mutatja, ezzel a módszerrel a tojás sértetlen marad. Lényegében az edény fedele egy hatalmas spatulaként működik, azzal a különbséggel, hogy nem kell a tojás alá nyúlni, így máris lecsökken az esélye annak, hogy szétesik. Fontos még, hogy elegendő zsíradékot használjunk, hogy a tojás könnyedén átcsússzon a fedőre. A hőmérséklet közepes legyen, nehogy megégjen az olaj vagy a vaj!

Tipp:

Ha a mozdulat már megvan, tovább tökéletesíthetjük a tükörtojás-készítést a „vízbetöréses" módszerrel: a felforrósított serpenyőre a fedővel egy kevés vizet borítunk. Ahogy a serpenyőből kiáramló hő a folyadékot gőzzé alakítja, a tükörtojás egyenletesen sül tovább.

Ajánljuk még:

 

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetnek

Friss