Sok finomságot köszönhetünk az amerikai konyhának, de az is igaz, hogy néhány esetben eléggé szokatlan ételpárosításokkal állnak elő, vegyük például a vattacukros burritót vagy a pillecukros édesburgonya-pürét. Nos, ez a mostani talán nem annyira durva, bár egy olasz étteremben biztosan nem kerül az étlapra…
A kapros-uborkás pizza receptje
Hozzávalók:
- pizzaalaptészta
- ranch öntet (vagy farm öntet): tejföl, író majonéz, pterezselyem, koriander és/vagy kapor, metélőhagyma, fokhagyma, citromlé, só és bors keverékéből összeállított amerikai (saláta)öntet
- sajt
- csemegeuborka
Elkészítése:
A pizzatésztát alaposan megkenjük az öntettel, vastagon megszórjuk a lereszelt sajttal, és a felszeletelt uborkát elrendezzük rajta. Így sütjük meg a szokásos módon.
És íme, videón a nem mindennapi pizzaváltozat:
Szerintetek melyik a durvább, az ananászos vagy az uborkás pizza?
(Borítókép: Shutterstock)