hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű bögrés pizza (négysajtos és sonkás)

MME MME
55 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy tálba meleg vizet öntünk, és feloldjuk benne az élesztőt és a cukrot. Hozzáadunk 2 bögre lisztet, az étolajat és a sót. Az egészet összekeverjük, majd mehet bele a maradék liszt is. Miután kézzel tésztát gyúrtunk belőle, 5-10 percig pihentetjük.
  2. Pihentetés után a tésztát elfelezzük, aztán vékony körré nyújtjuk egy lisztezett, egyenes felületen.
  3. Miután összekevertük a lereszelt négyféle sajtot, egyenletesen elosztjuk a bazsalikomos, olívaolajas paradicsommal megkent pizza tetején. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
  4. A második pizzalappal is hasonlóképpen járunk el. Miután egyenletesen megkentük a tetejét a bazsalikommal és az olívaolajjal elkevert paradicsompürével, jöhet a pármai sonka, majd a rukkola. Ha megvagyunk a feltéttel, már mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre.

Nézd meg videón is, hogyan készül a négysajtos és a sonkás pizza: 

Megjegyzés

A pizza feltétet nyugodtan kiegészítheted kukoricával, vagy bármilyen neked szimpatikus hozzávalóval variálhatod. Az alap adott, a többi a te döntésed. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss