Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gofri édesen és sósan (spenótos és kókuszos)

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaptészta:

    A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, hozzáadjuk a tojásokat, egy kevés tejet, és összekeverjük. Amikor egynemű a tészta, apránként hozzáadjuk a maradék tejet, az olajat és egy csipet sót, majd csomómentesre keverjük. (Ha mégis csomós maradna egy sűrű szitán átszűrjük.) Végül a tésztát elfelezzük.
  2. A spenótos gofri:

    A tészta egyik feléhez hozzáadjuk a kiolvasztott és leszűrt spenótpürét, megsózzuk, alaposan elkeverjük, 5 percig állni hagyjuk, majd gofrisütőben kisütjük. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
  3. A kókuszos gofri:

    A tészta másik feléhez adjuk a kókuszreszeléket, a vaníliás cukrot és a cukrot, elkeverjük, 5-10 percig állni hagyjuk, és gofrisütőben kisütjük. Csokiöntettel  és kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.
Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss