Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Vannak, akik uborkapártiak, és vannak, akik az apróra vágott savanyú káposztát szeretik jobban. Nekik kedvezünk most a legfinomabb házi savanyú káposzta receptjével.
Nem olasz találmány, hanem amerikai, de ránézésre akár magyarosnak is mondhatnánk a következő pizzakülönlegességet.
Somogyi Bea
Mint a legtöbb szezonális zöldségnek, úgy a töknek is jól áll a töltelék. Főleg, ha az egy fűszeres darált sertéshúsos töltelék kaporral és majoránnával megbolondítva. Ha diétázol, akkor cseréld le a sertést csirke- vagy pulykahúsra, de használhatsz akár bulgurt vagy zöldségeket is.
A kapor a magyar konyha egyik legnépszerűbb fűszere: friss, üde íze különösen a nyári ételekben érvényesül. Frissen és szárítva is igen intenzív illatú, feldobja az ételeket, ráadásul nagyon egészséges. Receptválogatásunkban találtok klasszikus és meglepő kapros fogásokat is.
Vincze Tünde Brigitta
KISS NOÉMI
Aki szereti a tökfőzeléket, tudja, mennyire más az első, nyár eleji kaporral készített, mint a fagyasztóból előkapott alapanyagokból főzött változat. És aki szereti ezt az intenzív, kapros ízt, az nem tud majd nemet mondani erre a méltatlanul elfeledett klasszikusra, a kapormártásra, ami főzelékként és szószként is megállja a helyét. Máris mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb, hagyományos, nagyiféle változat!
Videó
Ha szereted a fasírtot, ám a húst mellőznéd, akkor készítsd el különféle zöldségekből! Mi most a rostban gazdag cukkini választottuk, hiszen szezonja van ennek a szuperegészséges finomságnak. Nagy előnye még a receptnek, hogy a masszába sok sajtot pakoltunk, így kevesebb lisztre és zsemlemorzsára volt szükség. Készíts mellé joghurtos mártogatóst! Mi a tzatziki mellett tettük le a voksunkat.
Nagymamáink konyhájában több olyan csodafűszer is lapult, amelyekkel a legegyszerűbb ételeket is igazi csemegévé varázsolták. Most ezeket a klasszikus fűszernövényeket veszünk górcső alá, hogy te is megismerd őket, na meg arra is kitérünk, melyiket mikor érdemes használni.
Az első tökfőzeléket, a friss fejes káposztából készített lucskos káposztát, a savanyú uborkában gazdag hideg nyári leveseket varázsütésre életre kelti a kapor. Ám desszertekhez, salátákhoz is kitűnő választás!
A fűszer- és gyógynövények minden ételt finomabbá varázsolnak - az alábbi 14 ráadásul még az anyagcserét is aktivizálja!
Tudtad, hogy a kapor nem csupán fűszerezésre kiváló, hanem csodás gyógynövény is? Megmutatjuk, mire és hogyan használhatod!