A húsgombóchoz a vöröshagymát megpucoljuk, majd nagyon apróra vágjuk. Ezután a darált húshoz adjuk a tojással együtt, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összegyúrjuk. Ezután nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk a húsmasszából, majd félretesszük.
A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A zöldségeket szintén megpucoljuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk. Az almát a héjával együtt kisebb kockákra vágjuk.
Egy edénybe felhevítjük a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és tovább pároljuk pár percig. Ezután megszórjuk a kukoricaliszttel, pirítjuk egy kicsit, majd felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a tormát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, és a zöldségeket félpuhára főzzük.
Amikor megfőttek, a levesbe tesszük az előzőleg elkészített húsgombócokat, és tovább főzzük. Amikor a zöldségek és a húsgombóc puhára főttek, hozzáadjuk a feldarabolt almát, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és további 2-3 percig főzzük figyelve, nehogy az alma szétfőjön. Tálalásig melegen tartjuk.