Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 nyomós érv, amiért jobb a mirelit, mint a friss zöldség

default user icon
MME
Nyáron nem kérdés, hogy a kertünkből vagy a piacról frissen érkező zöldségeket részesítjük előnyben. Ám a téli és tavaszi hónapokban erre nincs lehetőség, viszont kiváló alternatívák lehetnek a fagyasztott alapanyagok is. Ezért most hoztunk videón 3 olyan nyomós érvet, amiért a mirelit hozzávalók alkalmazása egyáltalán nem ördögtől való.

Sok ember fejében az a tévhit él, hogy a fagyasztott zöldségek és gyümölcsök silányabb minőségűek, elvesztik vitamintartalmukat, ezért inkább egy második lehetőségként alkalmazzák a mirelitet. Ez azonban nem igaz, hiszen ugyanolyan tápláló lehet a fagyasztott, mint a friss. Amennyiben a megfelelő módon alkalmazzák ezt a gyártási technikát, a termék íze változatlan marad, beltartalmi értéke is csak minimálisan csökken.

@mindmegette.hu 3 ok, amiért érdemes mirelit termékeket fogyasztani! #mirelit #fagyasztott #zöldség #gyümölcs #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou #mindmegette ♬ eredeti hang – Mindmegette.hu - Mindmegette.hu

Szóval a téli hónapokban sokkal jobban jártunk a mirelittel, mint a raktárban tárolt „friss” árukkal, ráadásul a gyorsfagyasztással történő tartósítás vegyszermentes, semmilyen adalékanyag nem kerül a tiszta alapanyaghoz az eljárás során arról nem beszélve, hogy sokszor olcsóbb, mint a friss. A zöldségek, illetve gyümölcsök leszedésétől akár két hét is eltelhet, míg a vásárlók kosaraiba kerülnek a nagy élelmiszer-áruházakban, ennek következtében pedig akár tápanyagtartalmuk 45 százalékát is elveszíthetik – állítja egy friss kutatás. A vásárlók 80 százaléka úgy véli, a szupermarketekben kapható termékek nem idősebbek négynaposnál, pedig akár kilencnaposak is lehetnek, mire az üzletekbe kerülnek, és több napig tartjuk otthon is őket, mire a fazékba kerülnek.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss