Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Durva béremelést jelentett be a Tesco: nemcsak a fizetések, a juttatások is nőnek

Közel 9 ezer munkatársat érintő bér- és juttatásemelést jelentett be a Tesco Magyarországon. A kiskereskedelmi lánc több milliárd forintot fordít idén márciustól bérfejlesztésre. Mutatjuk a részleteket!

A hazánkban működő kiskereskedelmi láncok évről évre növelik a dolgozóik bérét, és az elmúlt hetekben bérfejlesztést jelentett be többek között az Aldi, a SPAR és a Penny is. A napokban pedig a Tesco is közzétette, milyen mértékben növeli a fizetéseket, mennyire emeli meg a juttatásokat.

Több milliárdot fordít bérfejlesztésre a Tesco Magyarországon

A most kezdődő pénzügyi évben 5,6 milliárd forintot fektet be az áruházakban és a logisztikai központokban dolgozó munkatársak bérébe a Tesco. Ennek értelmében a fizetések a tavalyi bérmegállapodáshoz képest 12,5%-kal emelkednek március 1-től.

Nő a Tesco dolgozóinak alapbére

A Tesco-Global Áruházak Zrt., a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), valamint az Egyenlő.hu – a modern szakszervezet megállapodásának értelmében a 2023. november 30-án érvényben lévő bruttó 320 000 forintos alapbér 2024. március 1-től 12,5%-kal bruttó 360 000 forintra emelkedik a Tescónál.

A toborzás szempontjából kihívást jelentő áruházakban – országszerte az áruházlánc üzleteinek mintegy felében - a lokációs pótlékkal együtt a bruttó alapbér 400 000 forintra nő. Az elérhető maximális jövedelem így az átlagos műszakpótlékkal és túlórával, cafeteriával, vásárlási kedvezménnyel és lokációs pótlékkal maximum bruttó 503 100 forint, míg lokációs pótlék nélkül bruttó 463 100 forint körül alakul – olvasható a közleményben.

Bővül a juttatási csomag

A béremelés mellett az áruházlánc olyan dolgozói juttatási csomagot biztosít, ami gyermekvállalási, beiskolázási, jubileumi, egészségügyi és szociális elemeket, valamint cafeteriát is tartalmaz. A Tesco 2024. június 1-jével a cafeteria keretet is megemeli összesen 25%-kal, azaz a korábbi bruttó 193.200 forintos keret egységesen 241.500 forint lesz, ezzel további 400 millió forintot fektetve a kollégák juttatásaiba.

A Tesco Magyarországon többek között díjazza a jubiláló munkatársakat, babacsomag kuponnal köszönti a friss szülőket, beiskolázási támogatást és extra szabadnapot nyújt az iskolások szüleinek, karácsonyi utalványt ad, ingyenes képzéseket és vásárlási kedvezményt biztosít, továbbá az ingyenesen igénybe vehető Munkavállalói Támogatóprogram keretében életvezetési, pénzügyi és jogi kérdésekben segíti a munkatársakat és családtagjaikat.

Mindezek mellett családbarát intézkedései keretében extra fizetett távollétet tesz lehetővé az édesapák, az örökbefogadást tervezők, a jövőbeli nevelőszülők vagy a fogantatási eljárásban részt vevők számára. Tavaly ősztől a 35 év alatti munkatársaknak is 25 nap szabadságot biztosít, a súlyos betegség miatti távollétről visszatérőknek pedig lehetőséget ad, hogy az első négy hétben a szerződéses munkaidő felében dolgozzanak teljes munkabérért, míg az áruházlánc Tesco Angyal Alapítványa évente több száz rászoruló munkatárs számára nyújt összesen több tízmillió forintos anyagi segítséget.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek