Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tovább növeli dolgozói fizetését a magyar Aldi: kiderült, hány százalékkal kapnak többet

Ismét bérfejlesztést hajtott végre az Aldi Magyarország. A kiskereskedelmi vállalat rendszeresen megemeli dolgozói fizetését és szinte már hagyomány, hogy erre az év elején kerül sor.

Az Aldi dolgozói 2024. január 1-től 12 százalékos béremelésben részesülnek, egységesen, azaz a bérfejlesztés érinti az értékesítés, a logisztika és az irodai munkakörökben dolgozó munkavállalókat. Az informatikai szolgáltatásokat nyújtó ALDI International IT Services Kft. bérei a legtöbb pozícióban szintén 12 százalékkal nőnek.

Az Aldi igyekszik megőrizni vagy növelni a bérek reálértékét, ezt mutatja, hogy az elmúlt két évben a most januári a negyedik béremelés, így a bérfejlesztés összértéke legalább 38 százalék, egyes pozíciókban pedig még ennél is magasabb. A béremelés mindegyik Aldi dolgozó számára automatikus. Valamennyi dolgozó esetében a vállalatnál eltöltött szolgálati idő határozza meg, hogy melyik bérsávba kerül, a béremelés pedig egyéni bértárgyalás nélkül jár.

Ennyit lehet keresni a magyar Aldiban

A béremelés után az újonnan belépő áruházi fizikai dolgozók kezdő bére 8 órás munkaviszony mellett 2024. január 1-jétől havi bruttó 482 400 forintra emelkedik, míg a vállalatnál eltöltött legalább 12 hónapos munkaviszony után már bruttó 500 900 forint. Ebben a pozícióban bruttó 668 400 forint az elérhető legmagasabb bér – írja az Economx a vállalat közleménye alapján.

A biatorbágyi központi raktár logisztika területén dolgozó fizikai munkavállalók bére bruttó 534 300 forintnál kezdődik, és a számukra elérhető legmagasabb juttatás bruttó 643 600 forint.

Januártól a boltvezetők bére az ALDI-nál eltöltött szolgálati idő függvényében bruttó 906 500 és 1 399 800 forint között lesz.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss