Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hatalmas béremelést jelentett be a Spar

Az Aldi mellett a Spar is megemeli a dolgozói bérét.

A magyar Aldi mellett a hazai Spar is úgy döntött, megemeli év elején a dolgozói bérét 2024-re. A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) megállapodást kötött, melynek értelmében a vállalat munkatársainak alapbére átlagosan 10 és 24 százalék közötti mértékben nő január 1-jétől.

Az áruházakban dolgozók legalacsonyabb alapbére bruttó 365 ezer forint lesz, a gazdasági szempontból jelentős térségekben, valamint a kiemelkedő teljesítményt nyújtó üzletekben a pénztárosok és az eladók legalacsonyabb bruttó alapbére pedig 435 ezer forint. Az üzletek méretétől, forgalmától és üzleti teljesítményétől függően az áruházak középvezetői alapbére a bruttó 420 és 950 ezer forint közötti sávban lesz – írja a Ripost az MTI-hez eljuttatott közlemény alapján.

A Spar dolgozói a béren felül olyan juttatásokban részesülnek mint a 13. havi fizetés és a hűségprogram, valamint megmarad idén is a munkavállalók 15 százalékos vásárlási kedvezménye havi 120 ezer forint összeghatárig. Mindezek mellett a gépkocsival történő munkába járás költségét kilométerenként 40 forintos díj megfizetésével megtérítik.

A bérfejlesztést a vállalat idén is kizárólag saját forrás felhasználásával valósítja meg. Tájékoztatásuk szerint 2017 és 2023 között 57,3 milliárd forint értékű bérfejlesztést hajtottak végre saját forrásból, erre a célra 2024-ben 17 milliárd forintot fordítanak. A Spar munkavállalóinak száma 14 ezer.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss