Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megmutatjuk, mitől ilyen népszerű a Smashy burger, amiért a Kálvin téren egész nap kígyózik a sor

Smashy burger, most már szinte mindenki hallott Budapest legújabb és egyre népszerűbb gyorsétterméről, ahol akár egy órát is kell várni egy hamburgerre. De vajon megéri ennyit sorban állni? Leteszteltük, milyen a főváros új, kedvenc burgere!

Már hétfőn, nyitás előtt 10 perccel kígyózott a sor a Smashy burger előtt a Kálvin térnél, a Baross utcában. Az egyszerű, amerikai hamburger híre szájhagyomány útján (és persze a TikTokra felkerült megannyi videónak köszönhetően) terjed, és olyan trend vált belőle, hogy még egy átlagos, álmos hétfőn is rengetegen, főleg fiatalok várakoztak a hideg szélben a csöpp kis gyorsétterem ajtaja előtt.

A Smashyben kétféle hamburger (egy klasszikus és egy house jelzővel ellátott, extra szószos verzió) kapható, illetve vehetsz még mellé fűszeres sült krumplit, kólát vagy vizet, és ennyiből is áll a menü, ami egy kis táblán elfért a bejáratnál álló kassza felett.

Nemcsak az étlap egyszerű, de a burgerek sincsenek túlbonyolítva: a buciba kerül a házi burgerszósz, uborka, sajt, hagyma és az étterem nevét is adó smashed húspogácsa, aminek az a különlegessége, hogy nem egy szépen formázott, kerek, hanem szétnyomott-zúzott, lapos és így hirtelen megpirított húspogácsáról van szó.

Nézd meg videón, mitől ilyen népszerű a Smashy burger és miért állnak érte sorba már nyitás előtt az emberek!

A Smashy burgerezőt Lehoczky Simon álmodta meg, aki Budapest másik felkapott gyorséttermének, a Simon's burgernek volt az üzletvezetője.

SZERETNÉD OTTHON ELKÉSZÍTENI A SMASHED BURGERT? ITT A TUTI RECEPT! >>>

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss