Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás tejberizs

MME MME
23 4.2/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst 1 bögre vízzel és 1 bögre tejjel feltesszük főni. Hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, kevés fahéjat és a vaníliarúd kikapart magjait. Időközben kavargatjuk, és folyamatosan öntjük fel a maradék tejjel (a rizs gyorsan szívja magába a folyadékot). 
  2. Amikor a rizs megpuhult, hozzákeverjük a kevés cukorral elkevert tojássárgáját. Összerottyantjuk, majd elzárjuk, és hozzákeverjük a habosra vert tojásfehérjét. (A még kisséfolyós rizshez adjuk a tojásokat, mert ez sűríti majd be a tejberizst.) Hidegen vagy melegen egyaránt kitűnő. Lekvárral kínáljuk. 

    TEJBERIZSTŐL A RIZSFELFÚJTIG: 8+1 ELLENÁLLHATATLAN RIZSES DESSZERT! >>> 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A TEJBERIZS! >>> 

SÜTI TITKOK ORSITÓL: ÍGY KÉSZÜL A LEGKRÉMESEBB TEJBERIZS >>> 


Megjegyzés

Leírva és olvasva bonyolultabb, mint elkészíteni. Gyermekkorom édessége, a nagymamám készítette nekünk mindig így. Nagyon szeretem azóta is, és mindig így készítem! Remélem, nektek is ízleni fog! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss