Túrógombóc kicsit édesebben

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A gombócokhoz:
  • 50 dkg túró
  • 4 db tojás
  • 2 dl búzadara
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kicsi fahéj
  • A prézlihez:
  • zsemlemorzsa
  • cukor
  • fahéj
  • A tejfölös szószhoz:
  • 1 nagy pohár tejföl
  • fahéj
  • cukor
  • A díszítéshez:
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: Az áttört túrót összekeverjük a 4 tojással, a búzadarával, a vaníliás cukorral, a kristálycukorral, pici sóval és fahéjjal. 30 percre berakjuk a hűtőbe.

Megpirítjuk a zsemlemorzsát, fahéjjal és cukorral ízesítjük.

A túrós masszából gombócokat formázunk, és forró vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, majd az édes zsemlemorzsába forgatjuk.

A nagy tejfölt ízlés szerint cukorral és fahéjjak ízesítjük, ezzel és olvasztott csokival locsoljuk meg a gombócokat tálaláskor.

Megjegyzés

Nálunk ez a nagy kedvenc.
- katonaandrea

Ezek is érdekelhetnek

Friss