hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonhalsaláta házi majonézzel

MME MME
20 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Hal
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat feltesszük főni, ezalatt a zellert, a lilahagymát apró kockákra vágjuk, salátás tálba rakjuk.
  2. Az avokádót felezzük a magját eltávolítjuk a késsel bekockázzuk, vigyázva, hogy a héját ne vágjuk át, ezután kikanalazzuk a kockázott avokádót a tálba.
  3. A főtt tojásokat durvára vágjuk, a halkonzerveket kinyitjuk, a levet leöntjük róla így rakjuk a tálba.
  4. A petrezselymet, és a kaprot felaprítjuk, ezt is a többi hozzávalóhoz tesszük, sózzuk, borsozzuk, egy teás kanálnyi olívaolajat és fél citrom levét öntünk az alapanyagokra.
  5. A tálat a saláta összekeveréséig lefóliázva hűtőbe tesszük.
  6. A tojás sárgáját, és egy egész tojást egy magas falú edénybe helyezünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk egy fél citrom levét, hozzáadjuk a mustárt, majd felöntjük olajjal.
  7. Az egészet botmixerrel homogén, fényes, krémes állagúra keverjük úgy, hogy a mixer fejét mindenképpen az edény aljára nyomva hozzuk működésbe, ahogy sűrűsödik, krémesedik, úgy húzzuk felfelé az eszközt.
  8. A saláta alapunkat elővesszük hűtőből, és a házi majonézünkkel jó alaposan összeforgatjuk, úgy, hogy mindenhova kerüljön a majonézünkből, de vigyázva, hogy ne törjük össze az alapanyagokat.
  9. Fokhagymás pirítós kenyérrel, baguettel a tálaljuk.

Nézzétek meg, hogyan készül a tonhalsaláta házi majonézzel!

Ezek is érdekelhetnek