Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halas burger

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 10 dkg burgonya
  • 25 dkg halfilé
  • 1 db tojás
  • bors
  • zsemlemorzsa
  • 1 db paradicsom
  • 1/4 db kígyóuborka
  • 1/4 fej lila hagyma
  • 4 db zsemle
  • salátalevél

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és még melegen összetörjük. Ha langyosra hűlt, összekeverjük a ledarált halfilével, tojással, ízlés szerint sóval és borssal, valamint zsemlemorzsával, hogylágy, de formázható masszát kapjunk.
  2. 4 db fasírtot formázunk belőle, amit  meghempergetünk zsemlemorzsában, majd bő forró olajban aranybarnaszínűre sütjük.
  3. A tálaláshoz megmossuk a paradicsomot és a kígyóuborkát. A lila hagymát meghámozzuk, majd mindent papírvékonyra felkarikázunk. 4 db zsemlét félbevágunk, a vágott oldalukat száraz serpenyőben megpirítjuk.
  4. Az alsó felükre teszünk egy kevés salátalevelet, erre a paradicsomkarikákat, majd a halpogácsákat, az uborkaszeleteket és rá a hagymakarikákat. Végül lefedjük  mindet a bucik felső felével. 

HAMBURGERZSEMLE HÁZILAG - AHOGY MÉG BIZTOSAN NEM PRÓBÁLTAD! >>> 

GRILL CAMEMBERT SAJTOS HAMBURGER >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss