hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött malacka, ahogy Szabi a pék készíti

MME MME
90 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagasztó üstbe beleöntjük a tejet, a burgonya főzővizét, valamint belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk az átszitált BL 80-as lisztet, a sót, majd elkezdjük a dagasztást.
  3. Beletesszük az összetört főtt burgonyát, és addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától.
  4. Olívaolajjal kikent tálba tesszük a tésztát, majd folpackkal letakarva a duplájára kelesztjük. (Kb. 30 perc alatt.)
  5. Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, majd kb. 80 grammos gömböcskéket formázunk belőlük. (12 db-ot.) Letakarva kb. 15 percig pihentetjük őket.
  6. A kolbászt ledaráljuk. A gömböket kilapítjuk, majd megtöltjük a kolbászkrémmel. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a töltött tésztákat.
  7. A maradék tésztából elkészítjük a malac alkatrészeit, és a videón látható módon dekoráljuk vele a tésztagömböket. Vízzel nedvesítjük a malackákat.
  8. A malacokat letakarjuk, és kb. 30 percig kelesztjük őket. Újra lespricceljük őket vízzel.
  9. 210 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket, majd a sütő oldafalát is lespricceljük vízzel, és aranybarnára sütjük őket.
  10. A mártogatóshoz összekeverjük a mascarponét, az apróra vágott metélőhagymát, a sót és a borsot. 
  11. Végül friss zöldségekkel és a metélőhagymás mártogatóssal tálaljuk a töltött malacokat.
  12. Ajánljuk még:

    TÚRÓS BATYU, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI>>> 

    TÖLTÖTT SÓS KIFLI ÉS STANGLI - SZABI, A PÉK RECEPTJE>>> 

    ÖKÖRSZEM, AHOGY SZABI, A PÉK KÉSZÍTI>>> 

Ezek is érdekelhetnek