Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pacsni

MME MME
> 90 perc
rafinált
olcsó
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a tejjel, és csipetnyi cukorral összekeverjük (dagasztó géppel kb. 1 percig). 3 ek lisztet szórunk a tetejére és 10 perc alatt felfuttatjuk. Akkor jó, mikor megrepedezik a teteje.
  2. A felfutott élesztőhöz adjuk a többi lisztet a cukorral, sóval, tojássárgájával és a puha vajjal. 5 percig dagasztjuk, míg elválik a csésze falától.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk, 3 részre szedjük, gömbölyítjük és letakarva 20 percet pihentetjük. Az ujjainkkal lenyomkodjuk, alulról és felülről behajtjuk, hogy fedjék egymást, fordítunk rajta 90 fokot és alulról-felülről újra behajtjuk. 20 percet pihentetjük.
  4. Lisztezett deszkán 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, fagyos vajat reszelünk rá, majd a másik két darabot is nyújtjuk és egymásra fektetjük őket, újabb vajréteggel köztük.
  5. A hosszabb oldala mentén 3, a rövidebb mentén 4 csíkra vágjuk, így 12 téglalapot kapunk. Hosszában kissé meghúzzuk, majd a sütőlapra fektetjük.
  6. 30 percet kelesztjük szobahőmérsékleten, vízzel lespricceljük, só pehellyel megszórjuk és 12 perc alatt, 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Nézd meg az elkészítését videón is! >>> 

PÉKSULI SZABIVAL: ÍME, A TÖKÉLETES KOVÁSZOS KENYÉR TITKA>>> 

PÉKSULI SZABIVAL: TÖKÉLETES SÓS VAJAS TÉSZTA KIFLIHEZ, ZSÖMLÉHEZ, CSIGÁHOZ>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss