hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisutekercs

120 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálcára folpackot terítünk, a babapiskótákat kávéba mártjuk úgy, hogy félig átázzanak, majd lerakjuk egymás mellé, sorban a piskóta felét, azután alá, sorban a másik felét.
  2. A tojássárgáját a porcukorral és a likőrrel egy hőálló üvegtálba tesszük, majd gőz felé téve egy kézi habverővel sűrű, habos állagúra keverjük - így pasztőrözzük a tojást. Ha a tojáshab kihűlt, simára keverjük a krémsajttal, majd összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel.
  3. A krémből félreteszünk egy keveset, majd a többit a piskótára kenjük, betakarjuk folpackkal, majd a hűtőbe tesszük. Kb 2 óra elteltével levesszük a fóliát a krémről és a piskóta alatt levő folpack segítségével óvatosan feltekerjük az egészet. Egyenletesre igazítjuk és szorosan visszacsomagoljuk a fóliába.
  4. A tekercset egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, majd a maradék krémmel és kakaóporral megszórva díszítjük.

GESZTENYÉS TIRAMISU EGYSZERŰEN>>> 

TIRAMISUS PALACSINTATORTA>>> 

HAMIS TIRAMISU CITROMKRÉMMEL>>> 

Ezek is érdekelhetnek