Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisu (autentikus recept)

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját és a fehérjét egy-egy hőálló keverőtálba tesszük.
  2. Egy lábasban vizet melegítünk. Ha felforrt, lekapcsoljuk a tűzhelyet. (Ez a gőz segít majd felmelegíteni, fertőtleníteni a tojásokat.)
  3. A tojássárgákat a gőz fölött kézi mixerrel magas fokozaton óvatosan addig keverjük, amíg a hőmérséklete eléri a maximum 60 fokot (ez 1-2 perc), ezután hozzáadunk 6 dkg cukrot, és addig folytatjuk a keverést, míg világos és habos lesz. Ha kész, félretesszük.
  4. Jöhet a tojásfehérje: gőz fölött 2 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  5. A cukros sárgájához hozzáadjuk a mascarponét, és addig keverjük, amíg szép, sűrű krémet kapunk. A tojásfehérjét egy spatulával két részletben óvatosan beleforgatjuk a mascarponés krémbe, ügyelve, hogy a habot ne törjük össze.
  6. Következhet az összeállítás: egy négyzet alakú magas falú tepsibe kanalazzuk a krém harmadát, erre rakjuk a 2-3 másodpercre hideg kávéba mártott babapiskótákat szépen elrendezve. Újabb réteg krém következik, amit meghintünk kakaóporral, és erre kerül egy újabb réteg kávéba mártott babapiskóta. A maradék mascarponés krémet a tetejére öntjük, egy spatulával eloszlatjuk, végül kakaóporral meghintjük.
  7. Lefedve a hűtőbe tesszük pihenni legalább 4 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára.

Nézd meg videón, hogyan készül a tiramisu!

Ezek is érdekelhetnek