A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját és a fehérjét egy-egy hőálló keverőtálba tesszük.
Egy lábasban vizet melegítünk. Ha felforrt, lekapcsoljuk a tűzhelyet. (Ez a gőz segít majd felmelegíteni, fertőtleníteni a tojásokat.)
A tojássárgákat a gőz fölött kézi mixerrel magas fokozaton óvatosan addig keverjük, amíg a hőmérséklete eléri a maximum 60 fokot (ez 1-2 perc), ezután hozzáadunk 6 dkg cukrot, és addig folytatjuk a keverést, míg világos és habos lesz. Ha kész, félretesszük.
Jöhet a tojásfehérje: gőz fölött 2 dkg cukorral kemény habbá verjük.
A cukros sárgájához hozzáadjuk a mascarponét, és addig keverjük, amíg szép, sűrű krémet kapunk. A tojásfehérjét egy spatulával két részletben óvatosan beleforgatjuk a mascarponés krémbe, ügyelve, hogy a habot ne törjük össze.
Következhet az összeállítás: egy négyzet alakú magas falú tepsibe kanalazzuk a krém harmadát, erre rakjuk a 2-3 másodpercre hideg kávéba mártott babapiskótákat szépen elrendezve. Újabb réteg krém következik, amit meghintünk kakaóporral, és erre kerül egy újabb réteg kávéba mártott babapiskóta. A maradék mascarponés krémet a tetejére öntjük, egy spatulával eloszlatjuk, végül kakaóporral meghintjük.
Lefedve a hűtőbe tesszük pihenni legalább 4 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára.