Elkészítés: A piskótát a szokásos módon elkészítjük, kihűtjük.
A zselatint a tejben feloldjuk, és az utasításnak megfelelően elkészítjük, majd langyosra hűtjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejszínhez, és kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük fehéredésig, ezután hozzáadjuk a mascarponét és a felvert tejszínt, valamint a kávé és a konyak felét.
A krém negyedét félretesszük a díszítéshez, a maradékot megfelezzük, és a kettévágott piskótára kenjük.
A maradék kávét és konyakot egy edénybe tesszük, a babapiskótát megmártjuk benne, és a krémet beborítjuk vele. Ezután a bemártott babapiskótára kenjük a maradék krémet, és rátesszük a piskóta másik felét. Ekkor bevonjuk a félretett krémmel, díszítjük, és a tetejét meghintjük kakaóporral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre