A babapiskótát átitatjuk a likőrrel elkevert kávéval.
A tejszínt elektromos habverővel verjük 1 percig, majd belekeverjük a habkeményítő, a porcukor, a fahéj és a vaníliás cukor keverékét, és az egészet kemény habbá verjük. A mascarponét hozzáadjuk a felvert tejszínhez.
Egy réteg babapiskótára rákenjük a krém felét, rátesszük a kimagzott meggyet, majd a piskóta másik felét, és a maradék krémet. Tetejét megszórjuk kakaóporral.
Nagyon finom, és mivel nincs benne tojás, nem kell félni a szalmonellától. Babapiskóta helyett kész piskótatortából is meg lehet csinálni, és így szülinapi tortának is kitűnő, de készíthetjük egyszemélyes adagokban poharakban is. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!