Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyűlölsz fokhagymát pucolni? Ezzel a trükkel villámgyorsan túl leszel rajta!

default user icon
MME
A fokhagymát mindenki szereti - a fokhagymát megpucolni már kevésbé. Most mutatunk egy trükköt, amivel egyszerre 30 gerezd fokhagyma is megpucolható pár perc alatt!

Nincs is olyan nemzeti konyha a világon, ahol a fokhagyma ne lenne alapvetés. Mi, magyarok is imádjuk: ragukba tesszük, pecsenyéket tűzdelünk vele, lángosra, pirítósra dörzsöljük - egyvalamit nem szeretünk. Megpucolni. Egyenként lefejteni a hártyavékony héjat, ráadásul úgy, hogy egy picike részt az aljából le is kell vágnunk, szabad utat engedve az illóolajoknak, amitől garantáltan órákig fokhagymaszagú lesz a kezünk - lássuk be, nem egy leányálom.

 

Szerencsére az interneten mindenre van megoldás, különsen, ha a TikTok megfejtőit monitorozzuk rendszeresen. Itt találtunk az alábbi forradalmi megoldásra is: Julius Fiedler, akinek több mint 700 ezer követője van, azt javasolja, hogy a fokhagymagerezdeket egy percig áztassuk forró vízben, majd tegyük át egy szűrőbe. A forró víz fellazítja a héjat, így könnyebb lesz eltávolítani.

 

„Amikor hetente több mint 10 kilogramm fokhagymát kellett meghámoznom, amikor egy étteremben dolgoztam, ez a trükk megmentette az életemet” - írta kommentben az egyik hálás TikTok-felhasználó. Mások arról számoltak be, hogy ezt a hacket mogyoróhagyma hámozására és a kardamom magjainak kiszedésére használták, és tökéletesen működött!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss