Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis pulykacomb

MME MME
4 4.5/5
90 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg pulyka felsőcomb
  • A páchoz:
  • 3 evőkanál olaj
  • 5 dkg ketchup
  • 5 evőkanál méz
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • Cayenne-bors vagy chiliszósz
  • 2-3 evőkanál tejszín vagy tej
  • Valamint:
  • 60 dkg burgonya
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 dl fehérbor + a locsoláshoz

Elkészítés

Elkészítés: A húst besózzuk, a pác hozzávalóit összekeverjük, és a húst ebbe a szószba tesszük 10-20 percre. Néha megforgatjuk, hogy jól átjárja az íz.

Közben a burgonyát, a répát és a lilahagymát meghámozzuk, hasábokra és cikkekre vágjuk, egy tűzálló tálba tesszük. A pácolt húst a tepsi közepére tesszük, a fokhagymát gerezdekre szedve, de héjában mellé tesszük, meglocsoljuk 2 dl fehérborral.

Előmelegített sütőbe tesszük, és 200°C-on állandó öntözés mellett szép ropogós pirosra sütjük.

Megjegyzés

Nagyon egyszerű, lehet vegyesen is elkészíteni (sertés, pulyka, csirke). A hús mennyisége határozza meg a szósz mennyiségét. - MME

Ezek is érdekelhetnek