Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis karfiol

MME MME
13 4.1/5
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Sós vízben 5 perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
  2. A vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd a megmelegített tejjel felöntve, folytamatos keverés közben sűrűre főzzük, és megsózzuk. 3 percig forraljuk lassú tűzön. Ezután belekeverjük a borsot, a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát a zöldjével együtt, valamint a reszelt sajtot. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, végül simára keverjük a tejföllel és a nyers tojásokkal.
  3. A nyers karfiolrózsákat tűzálló tálba vagy tepsibe terítjük, majd ráöntjük a sajtos-tojásos keveréket úgy, hogy az lehetőleg elfedje az összes karfiolt.
  4. Az edényt 160 fokos sütőbe toljuk 20 percre, és az egészet pirosra sütjük.

MOZZARELLÁS RAKOTT KARFIOL >>> 

CSŐBEN SÜLT, RAKOTT ÉS RÁNTOTT - 11 SZUPER KARFIOLOS RECEPT >>> 

11 CSŐBEN SÜLT ÉTEL, AMIT EGYSZER MINDENKINEK MEG KELL KÓSTOLNIA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss