A csiperkét cikkekre vágjuk, a laskát hasonló méretűre aprítjuk, és tálba tesszük, a fokhagymát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk, a petrezselymet finomra vágjuk, a parmezánt lereszeljük.
Ha az alapanyagok feldarabolásával végeztünk, egy lábasba vizet melegítünk, sózzuk, ha felforrt, belehelyezzük a tésztát, és a csomagoláson feltüntetett időpont alatt készre főzzük.
Amíg a tészta fő, egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a gombát, elkezdjük magas hőmérsékleten pirítani, ha színt kapott, hozzáadjuk a fokhagymát, a hőmérsékletet alacsonyabbra vesszük, pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Ha a fokhagyma picit megpárolódott, ízesítjük kakukkfűvel, rozmaringgal, majd felöntjük fehérborral. Pár perc párolás után felöntjük a tejszínnel, ha újra felforrt, hozzáadjuk a lereszelt parmezánt, a petrezselymet, és összekeverjük. Legvégül hozzáadjuk a főtt széles metéltet, alaposan összeforgatjuk.