hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-gombás szélesmetélt

MME MME
30 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A csiperkét cikkekre vágjuk, a laskát hasonló méretűre aprítjuk, és tálba tesszük, a fokhagymát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk, a petrezselymet finomra vágjuk, a parmezánt lereszeljük.
  2. Ha az alapanyagok felvágásával végeztünk, egy lábosba vizet melegítünk, sózzuk, ha felforrt belehelyezzük a tésztát, és a csomagoláson feltüntetett időpontnak megfelelő ideig készre főzzük.
  3. Amíg a tészta fő, egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a gombát, elkezdjük nagy hőmérsékleten pirítani, ha színt kapott, hozzáadjuk a fokhagymát, a hőmérsékletet alacsonyabbra vesszük, pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  4. Ha a fokhagyma picit megpárolódott, ízesítjük kakukkfűvel, rozmaringgal, majd felöntjük fehérborral. Pár perc párolás után felöntjük tejszínnel, ha újra felforrt, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a petrezselymet összekeverjük, és legvégül hozzáadjuk a főtt szelésmetéltet, alaposan összeforgatjuk, melegen tálaljuk.
  5. Reszelt parmezánnal, olívaolaj cseppekkel tálaljuk, apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.

    Nézd meg a tejszínes-gombás szélesmetélt elkészítését videón:

Ezek is érdekelhetnek

Friss