Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes gombamártás II.

30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Kevés margarinon párolni kezdjük a felszeletelt gombát, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket. (Mindenből egy kisebb csipetnyit, a rozmaringból és szerecsendióból még kevesebb kell, mert intenzív az ízük. Só külön már nem nagyon kell bele, mert a leves eleve sós.) Elkészítjük a levest, ráöntjük a gombára, ami a levesben párolódik tovább.

A többi margarinnal és a liszttel világos rántást készítünk, belekeverjük a tejszínt, és ráöntjük a gombára. Összeforraljuk, közben kevergetjük, önthetünk rá még tejszínt - attól függően, hogy milyen sűrűn szeretjük a mártást. Főtt tésztával, rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Könnyen, gyorsan elkészíthető, laktató étel, variálható párolt csirkemellkockákkal vagy sonkával, reszelt sajttal, sült vagy párolt csirkemellszeletekre önthetjük, sütőben is összesüthetjük.
- Dittiri

Ezek is érdekelhetnek

Friss