Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szarvasgombás szélesmetélt vadnyúlraguval, sült zöldségekkel

MME MME
45 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított nyúlgerincet sózzuk, borsozzuk és kisebb kockákra vagy ujjnyi vastag medalionokra szeleteljük.
  2. Serpenyőben egy kanál vajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát, a vékony szeletekre vágott fokhagymát és rádobjuk a nyúlhúst. A tejszínnel és a húslével felöntve készre főzve beforraljuk amíg a tejszín besűrűsödik, majd fűszerezzük és bekeverjük az időközben kifőzött tésztával.
  3. A sült zöldségekhez 200°C fokosra előmelegítjük a sütőt. A virágjaira szedett brokkolit és karfiolt egy keverőtálba helyezzük és elkeverjük az összes hozzávalóval, majd kisméretű tepsiben 8-10 perc alatt megpirítjuk a sütőben.
  4. Tálaláskor a tésztába keverjük a zöldségeket és frissen reszelt szarvasgombával vagy szarvasgomba pasztával ízesítjük.

GOMBÁS-VADAS LEVELES TÉSZTA>>> 

FEHÉRBOROS VADDISZNÓTOKÁNY, CSOMBOROS TÚRÓGOMBÓCCAL>>> 

Megjegyzés

A két napig alappácban érlelt vadnyúlgerincekből könnyű ragut készíthetünk, amihez illatos szarvasgomba kerül. Tésztánkat akár hagyományos tojásosan, akár mediterrán durumlisztből készülve választjuk, majdnem kész-állapotban kell majd a raguhoz kevernünk. Azonban ne feledjük, hogy nem mindegy, hogy mezei vagy üregi nyúl húsa kerül a serpenyőnkbe. Az üregi nyúl húsa szinte hófehér, míg a mezei vadnyúlé vörös, míg előbbi rövid és igen gyors futásra képes, utóbbi hosszú, kitartó vágtákra szakosodott. Recept/Fotó: Vida József - Segal Viktor: Sercegés és erdőzúgás erdei gasztrokalandkönyv. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss