Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis-gombás tészta

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1/2 dl olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 3 db cukkini
  • 20 dkg tészta (fusilli)
  • bors

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben, a csomagoláson feltüntetettek szerint kifőzzük, majd hideg vízzel átöblítjük. A cukkinit mosás után szárazra töröljük, hámozás nélkül vékony karikákra vágjuk, majd a gombát is feldaraboljuk.
  2. Egy mélyebb serpenyőben, esetleg wokban felmelegítjük az olajat, majd a vékony karikákra vágott hagymát beleöntjük és megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a gombát és a cukkinit is, aztán óvatosan összekeverjük. Fedő alatt addig pároljuk, míg össze nem esnek kicsit a zöldségek. Ez nagyjából 10-15 percet jelent, de az sem baj, ha 20-25 percig tart. 
  3. Párolkás közben sózzuk, borsozzuk a zöldségeket, majd óvatosan megkeverjük. Végül ha úgy látjuk, hogy kellően megpuhultak a hozzávalók, akkor a tésztát is hozzáöntjük, majd szépen összekeverjük. 

Nézd meg videón is, hogyan készül a cukkinis-gombás tészta >>>

EGYSZERŰ PARADICSOMOS-TONHALAS SPAGETTI >>>

MÉZES-MUSTÁROS CSIRKECOMB VELE SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL >>>

 

Megjegyzés

Ha egy picit szószosabbra szeretnéd készíteni, 2-2,5 dl tejszínt is tehetsz bele a tészta hozzáadása előtt. Ebben az esetben érdemes majd picit összerottyantani a zöldségekkel, a tészta csak ezután keverjük el. A karakteresebb fűszerek kedvelői egy kevés curryvel is kiegészíthetik. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss