A megmosott káposztaleveleket kettévágjuk, és néhány percig forró, sós vízben főzzük. A hagymát, a fokhagymát, 1 db csilit és a petrezselymet felaprítjuk, a paprikát és paradicsomot feldaraboljuk.
Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát olívaolajon, rátesszük a fokhagymát, a csilipaprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, egy keverőtálba tesszük. A rizst egy kicsit megpirítjuk, majd felengedjük kétszeres mennyiségű vízzel, és előfőzzük. Ezután hozzáadjuk a keverőtálban lévő masszához, ráütjük a tojást, hozzáadjuk az összevágott petrezselymet, megfűszerezzük, és összekeverjük.
Egy tepsit kivajazunk, belerakjuk a kelkáposztalevelek felét, beborítjuk a töltelékkel, teszünk rá paprikát és paradicsomot, majd rátesszük a maradék kelkáposztát. Meglocsoljuk bőven tejföllel.
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig, fóliával letakarva sütjük, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezzük. Csilipaprikával és tejföllel tálaljuk.
Ez a tepsis rakott kell a Mindmegette és a Zepter receptversenyére készült, de elvétettem a nevezési határidőt. Sebaj. Nagyon finomra sikeredett. Jót lakmároztam belőle, és maradt még későbbre is. - hobbychef
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!