Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilveszteri vöröslencse-saláta

30 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Diófélék
  • Mustár

Elkészítés

  1. Először összeállítjuk az öntetet: egy keverőtálba öntjük az olajat, hozzáadjuk a mézet, a mustárt, a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kardamommal, köménnyel, szerecsendióval, fahéjjal, majd az egészet homogén állagúra keverjük, ha sűrű, kevés vízzel hígítjuk.
  2. Következik a saláta, ehhez előkészítjük az alapanyagokat, a lencsét megfőzzük, ügyeljünk arra, hogy a vörös lencse áztatás nélkül is hamar szétfő. A lila hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a retket leválasztjuk a leveleiről, megmossuk, vékonyan felkarikázzuk, a szárított paradicsomot kockákra vágjuk, a zellerszárakat megtisztítjuk, és szintén apró kockákra vágjuk, a gránátalmát félbevágjuk, és egy tálba ütögetjük a magokat.
  3. Egy salátástálba öntjük a főtt lencsét, hozzáadjuk a lila hagymát, a retket, a szárított paradicsomot, a zellert és a gránátalmamagokat.
  4. Az öntetet a salátaalapra öntjük, és az egészet finom mozdulatokkal összekeverjük. A kész salátát tálalásig hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
  5. Tálaláskor morzsolt feta sajtot és karikákra vágott újhagymát rakunk a tetejére.

Nézd meg videón, hogyan készül a szilveszteri vöröslencse-saláta!

Ehetjük önálló fogásként is, de a szilveszteri malac- vagy sertéssült mellé kiváló köret ez a fűszeres saláta. Mivel a vörös lencse nem puffaszt, bátran fogyasztható.

Ezek is érdekelhetnek

Friss